“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst

De beste rouwkaarten tips voor 2017

25 September, 2014 17:07

Een rouwkaart is een schriftelijke kennisgeving die naar de familie, vrienden, bekenden en collega’s van de overledene wordt gestuurd om hen in kennis te stellen van het overlijden. De rouwkaart zou je kunnen zien als het laatste kaartje van de overledene. Het is belangrijk om ter ere van de overledene zorgvuldig een kaart uit te zoeken waar ook de overledene achter zou staan.

In dit blogbericht vindt je meer informatie over de rouwkaart en zie je welke mogelijkheden je hebt in het kiezen van een rouwkaart.

Wat vermelden de nabestaanden op een rouwkaart?

Een rouwkaart bevat in het algemeen de volgende gegevens:

  • Naam van de overledene;
  • Geboortedatum & plaats van geboorte;
  • Datum van overlijden & plaats van overlijden;
  • Adresgegevens van waar de uitvaart plaats zal vinden;
  • Of de uitvaart in besloten kring plaatsvindt;
  • Correspondentieadres;
  • Adres waar de overledene ligt opgebaard;
  • Namen van de naaste familie van de overledene.

Ook is het niet ongebruikelijk om op een klein gedicht of lijfspreuk op de rouwkaart te zetten. Dit zijn vaak stukjes tekst waarmee de overledene veel affiniteit heeft.

Uit welke rouwkaarten kan je allemaal kiezen?

Op het gebied van rouwdrukwerk is de laatste jaren veel veranderd. Waar vroeger nabestaanden vaak een standaard of traditionele rouwkaart verstuurden, sturen nabestaanden nu vaak persoonlijke rouwkaarten op. Hierbij kun je denken aan een eigen uitgezochte foto op de voorkant van de rouwkaart.

Waar kan een uitvaartverzorger u bij helpen?

Een uitvaartverzorger kan u adviseren en helpen bij het uitzoeken van de kaart. Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging heeft het hele proces van ontwerpen en drukken van rouwkaarten in eigen beheer.

Daarnaast kan een uitvaartverzorger u helpen bij het samenstellen van de tekst. Veel nabestaanden hebben in deze moeilijke vaak moeite om een passende tekst op papier te krijgen. De uitvaartverzorger kan u hierbij helpen.

< Rouwadvertentie Rouwvervoer in alle soorten en maten >

Uitvaartmuziek