“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst

Hoe kiest u een geschikt grafmonument?

13 Januari, 2015 14:36

Bij het overlijden van een dierbare komen een hoop dingen kijken. Als u besluit om de overledene te begraven in plaats van te cremeren zult ook een grafmonument uit moeten zoeken. Een grafmonument geeft blijvend vorm aan de laatste rustplaats van uw dierbare, het is belangrijk om een passend grafmonument uit te zoeken. In dit blogbericht zult u meer lezen over de verschillende grafmonumenten waaruit u kan kiezen.

Steensoorten

Bij een grafmonument kunt u kiezen uit verschillende steensoorten. Zo kunt u kiezen uit:

  • Graniet
  • Belgisch hardsteen
  • Marmer

Graniet is tegenwoordig de meest voorkomende steensoort bij grafmonumenten. Dit komt met name omdat graniet zuurbestendig, vorstbestendig en slijtvast is. Daarnaast kunt u bij graniet uit verschillende structuren en kleuren kiezen.

Liggend of staand grafmonument

Naast de steensoort kunt u kiezen uit een liggend of staand grafmonument. Wat is het verschil? Bij een staand grafmonument ‘staat’ de steen aan het hoofd van het graf. Bij een liggende grafmonument ‘ligt’ de  steen over het graf heen waarop de naam van de overledene staat. Zie onderstaande foto’s als voorbeeld.

Afwerking van de steen

Bij de afwerking van de steen kunt u kiezen uit een glad gepolijste steen, een bewerkte of ruwe steen.

Belettering op de steen

De belettering op de steen is een belangrijk onderdeel van het grafmonument. In de meeste gevallen kunt u kiezen gegraveerde of verheven letters. Gegraveerde letters kunnen van een verflaag of bladgoud worden voorzien. Ook bij verheven letters kunt u kiezen uit verschillende soorten kleuren.

Let op de regels van de begraafplaats!

Voordat u een definitieve keuze maakt voor een grafmonument, informeer altijd goed bij de begraafplaats. De meeste begraafplaatsen kennen eigen regels voor materiaal, afmeting en vorm van een grafmonument. Sommige begraafplaatsen staan ook alleen maar een staand grafmonument toe.

Informatie & hulp

Wilt u meer informatie of wilt u hulp met de tekst op de grafsteen. Neem dan contact op met Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging. Wij helpen u graag in de moeilijk tijd rondom het overlijden van een dierbare.

 

Uitvaartkisten: Begraaf & crematiekisten >

Uitvaartmuziek