“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst

Rouwadvertentie

30 Oktober, 2014 12:50

Iedereen neemt op zijn eigen manier afscheid van een dierbare. Een rouwadvertentie is een manier om afscheid te nemen. Een rouwadvertentie kan met verschillende doeleinden ingezet worden en door allerlei personen geplaatst worden. In dit blogbericht leest u alles over de rouwadvertentie.

Waarom een rouwadvertentie?

 

Het overlijden algemeen bekend maken

Veel nabestaanden willen het overlijden een bredere bekendheid geven. Een rouwadvertentie in een (regionale) krant is dan een goed communicatiemiddel. Met name voor personen die maatschappelijke functies hadden en/of zich actief ingezet hebben voor het verenigingsleven is het moeilijk om naar iedereen die zij kende een rouwkaart te sturen. Door een rouwadvertentie te plaatsen kunt toch u veel mensen op de hoogte stellen van het overlijden.

Laatste eerbetoon en medeleven betuigen

Nabestaanden kiezen er ook geregeld voor om een rouwadvertentie plaatsen als laatste eerbetoon aan de overledene of steun te betuigen aan de nabestaanden.

Aankondiging van de uitvaart

U kunt een rouwadvertentie ook gebruiken om de plaats, datum en tijdstip van de uitvaart aan te kondigen.

 

Invulling van de rouwadvertentie

U bent geheel vrij in de invulling van de rouwadvertentie. Zo kunt u:

  • Gedicht of spreuk plaatsen die van toepassing is op de overledene
  • Persoonlijke tekst
  • Namen van de nabestaanden vermelden
  • Een foto van de overledene plaatsen
  • Correspondentieadres vermelden waarnaar belangstellende een rouwkaart kunnen sturen.

 

Let op!

Als u van plan bent om de uitvaart aan te kondigen in de rouwadvertentie kan dit wel voor ongenodigde gasten zorgen, hou hier altijd rekening. Dit geldt hetzelfde voor het correspondentieadres vermelden.

 

Keuze van de krant

U kunt ervoor kiezen om de rouwadvertentie te plaatsen in een landelijk dagblad, dit is echter wel een stuk duurder dan een rouwadvertentie in een plaatselijke krant. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor plaatselijke krant, welke overigens ook nog steeds heel goed gelezen worden.

 

Prijs van de rouwadvertentie

De prijs van de rouwadvertentie hangt af van de keuze van de krant en de lengte en de breedte van de advertentie. Meeste kranten berekenen de advertentieprijs per mm.

 

Online rouwadvertentie

Mensen gaan steeds meer online doen, u kunt er daarom ook voor kiezen om een online advertentie te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat mensen hier ook direct op kunnen reageren en hun medeleven kunnen betuigen.

 

Meer informatie over rouwadvertenties?

Wenst u meer informatie over rouwadvertenties? Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging kan u hierover informeren of u hierbij ondersteunen. Neem contact met ons op.

< Uitvaartkisten: Begraaf & crematiekisten De beste rouwkaarten tips voor 2017 >

Uitvaartmuziek