“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst

Rouwvervoer in alle soorten en maten

25 Juni, 2014 09:25

In het rouwvervoer heeft u tegenwoordig een ruime keuze. U kunt het rouwvervoer kiezen dat past bij de overledene. In dit blogbericht vindt u een overzicht wat er allemaal mogelijk is.

 

Rouwauto's

Een rouwauto heeft in het algemeen een zwarte, witte of grijze kleur. U kunt er echter ook voor kiezen om een blauwe of bordeauxrode kleur rouwauto te nemen. Zo kunt u de kleur kiezen die past bij de overledene.

Ook kunt er voor kiezen om een exclusieve auto te gebruiken als rouwvervoer. Zo zijn er Rolls Royces speciaal voor rouwvervoer.

 

Rouwbus

Een rouwbus heeft als voordeel dat u met een groot gezelschap de overledene kan wegbrengen naar zijn of haar laatste rustplaats. In Nederland zijn twee uitvaartbussen, in de ene is plaats voor 22 personen en in de andere voor 15 personen.

 

Rouwkoets

Een rouwkoets geeft een exclusief tintje aan het rouwvervoer. De paarden die de koets voorttrekken geven een indrukwekkend aanzicht. De kleur van de rouwkoets is vaak zwart of wit. Ook kunt u ervoor kiezen om voorlopers en dragers toe te voegen aan de rouwstoet.

 

Loopkoets

Een loopkoets wordt door de nabestaanden voortbewogen. Een loopkoets zorgt ervoor dat de nabestaanden tot het allerlaatste moment dicht bij de overledene kunnen blijven. Door zijn formaat kan de loopkoets ook vaak helemaal tot het graf gereden worden.

 

Motor met zijspan

Als de overledene een groot motor liefhebber was is er de mogelijkheid om de kist per motor naar de begraafplaats te rijden. De kist wordt dan in een zijspan gezet.

 

Rouwfiets

Nabestaanden kiezen ervoor om de rouwfiets als rouwvervoer te gebruiken als de overledene een groot fietsliefhebber was of uit milieuoverwegingen. Een fiets kan op twee manieren als rouwvervoer worden gebruikt. U kunt ervoor kiezen om de kist op een aanhanger te zetten en die te koppelen aan uw fiets of u kunt de kist in een speciale bakfiets plaatsen.

< De beste rouwkaarten tips voor 2017

Uitvaartmuziek